Osnovni programi treninga

HIIT like a girl!

HIIT predstavlja intervalni trening visokog intenziteta (High Intensity Interval Training) i posebno je osmišljen za žene. Definira se kao kraći, ali vrlo intenzivan oblik tjelesne aktivnosti. Predstavljamo vam visoko učinkoviti 30 minutni trening pri kojem se ubrzava metabolizam, a tijelo sagorijeva kalorije većom brzinom. Prednost ovakvog treninga je što ne zahtijeva skupe rekvizite i možete ga odraditi bilo gdje; u svom domu, prirodi ili hotelskoj sobi dok ste na putu. Dodatna prednost HIIT treninga u današnje doba je što odrađujete kvalitetan i učinkovit trening u kraćem vremenskom periodu. Molimo vas da uvijek slušate svoje tijelo i bez obzira na snažnu želju za transformacijom i motivacijske slogane koji vas potiču da dajete više, prilagodite trening okolnostima i trenutnom osjećaju.

Uvijek napravite kvalitetno zagrijavanje te se koncentrirajte na pravilno izvođenje vježbi. Vježbe visokog intenziteta predstavljaju učinkovit način očuvanja fizičkog zdravlja bez obzira na vašu dob. Poboljšavaju fleksibilnost, izgrađuju mišiće i čuvaju funkciju srca te povećavaju brzinu metabolizma u stanju mirovanja.

Tijelu je nužno potrebno pružiti period mirovanja i oporavka poslije treninga kako bi se izbjegli bolovi u mišićima i zglobovima, tijelo se regeneriralo i pripremilo za nove izazove. Dan odmora ne mora značiti ležanje štoviše preporučljivo je šetati, plivati, odraditi vježbe istezanja, meditirati ili raditi jogu.
Žene prosječno imaju više potkožnog masnog tkiva pa je HIIT trening posebno pogodan za njih jer učinkovito pomaže redukciji masnih naslaga.

Ako vam je uobičajeni glavni razlog nedostatak vremena za vježbanje uz ove argumente teško da možete pronaći razlog zašto ne probati!

Abs & Booty

Kombinirani program koji povezuje trening trbušne muskulature i vježbe za noge i stražnjicu.
Abdominalni mišići su jedna od najvažnijih mišićnih skupina u tijelu, a njihov izgled je samo estetski “dodatak”. Najvažniji zadatak trbušnih mišića je držanje kralježnice, a gotovo svi pokreti potječu iz vašeg trupa. Izraz Abs koristimo kako sinonim za tri glavna dijela mišića torza:

  • musculus rectus abdominis – ravni trbušni mišić ili tzv. six pack koji nam omogućava savijanje
  • musculus transversus abdominis – poprečni trbušni mišić koji je odgovoran za držanje
  • musculus obliquus abdominis – unutarnji i vanjski kosi trbušni mišić koji je odgovoran za vitak struk

Trbušni mišići odgovorni su i za fleksije kralježnice, rotacije, okretanje torza itd. Sukladno tome vježbe za trbušne mišiće trebaju biti različite kako bi obuhvatili sve mišićne skupine.

Kako tijelo ima tendenciju nakupljanja potkožnog masnog tkiva većina nas ne vidi toliko željeni six pack. Za izraženiju trbušnu muskulaturu potrebno je kombinirati kardio, HIIT, trening snage i prije svega pravilnu prehranu.

Najveći učinak vježbanja osjetit ćete ako se koncentrirate na pravilno izvođenje vježbe.

Gluteus je jedan od najvažnijih mišića na tijelu, a njegova snaga održava pravilan položaj tijela. Trening gluteusa jedan je od općenito najtraženijih programa treninga. Imati čvrste mišiće stražnjice želja je većine pripadnica ljepšeg spola. Po novim istraživanjima za gluteus maximus jednako su učinkovite vježbe s većim i manjim brojem ponavljanja. Uz angažman mišića stražnjice aktiviramo i mišiće nogu te dolazimo do čvrstog i vretenastog izgleda bez naslaga potkožnog masnog tkiva. Ova kombinacija omogućuje efikasan treninga koji za cilj ima zatezanje i oblikovanje glutealne regije i učvršćivanje trbušne muskulature i posredično lumbalnog dijela leđa.

Ako su gore opisani dijelovi tijela na kojima želite raditi ovo je savršeni trening za vas!

HIIT me

HIIT predstavlja intervalni trening visokog intenziteta (High Intensity Interval Training) i osmišljen je za muškarce s kroničnim nedostatkom vremena. Definira se kao kraći, ali vrlo intenzivan oblik tjelesne aktivnosti. Predstavljamo vam visoko učinkoviti 30 minutni trening pri kojem se ubrzava metabolizam, a tijelo sagorijeva kalorije većom brzinom. Prednost ovakvog treninga je što ne zahtijeva skupe rekvizite i možete ga odraditi bilo gdje; u svom domu, prirodi ili hotelskoj sobi dok ste na putu. Dodatna prednost HIIT treninga u današnje doba je što odrađujete kvalitetan i učinkovit trening u kraćem vremenskom periodu. Molimo vas da uvijek slušate svoje tijelo i bez obzira na snažnu želju za transformacijom i motivacijske slogane koji vas potiču da dajete više, prilagodite trening okolnostima i trenutnom osjećaju.

Uvijek napravite kvalitetno zagrijavanje te se koncentrirajte na pravilno izvođenje vježbi. Vježbe visokog intenziteta predstavljaju učinkovit način očuvanja fizičkog zdravlja bez obzira na vašu dob. Poboljšavaju fleksibilnost, izgrađuju mišiće, i čuvaju funkciju srca te povećavaju brzinu metabolizma u stanju mirovanja.

Tijelu je nužno potrebno pružiti period mirovanja i oporavka poslije treninga kako bi se izbjegli bolovi u mišićima i zglobovima, tijelo se regeneriralo i pripremilo za nove izazove. Dan odmora ne mora značiti ležanje štoviše preporučljivo je šetati, plivati, odraditi vježbe istezanja, meditirati ili raditi jogu.
HIIT trening dokazano povećava razinu testosterona kod muškaraca što vodi povećanju snage i mišićne mase.

Ako vam je uobičajeni glavni razlog nedostatak vremena za vježbanje uz ove argumente teško da možete pronaći razlog zašto ne probati!

Upper body workout

U konstantnoj utrci s obavezama teško je pronaći vremena za toliko željeni trening koji nam omogućava lijepo oblikovano tijelo. Naš brzi trening za razvoj gornjeg dijela tijela svakako možete ugurati i u najzaposleniji raspored. Uz dobro isplanirane i učinkovito osmišljene programe zapravo štedite dragocjeno vrijeme i u kratkom vremenskom periodu dolazite do željenih rezultata.

Ovaj popularan trening među muškom populacijom možete izvoditi s minimalnim izborom lako dostupnih rekvizita ili potpuno bez njih, a dodatna prednost je treniranje u svom domu, u prirodi ili u hotelskoj sobi, između sastanaka, dok ste na putu.

Trening je usmjeren razvijanju i povećavanju muskulature ruku, bicepsa i tricepsa, ramena, prsa, leđa i trbušnih mišića. Prije svakog treninga poželjno se zagrijati kako bi se tijelo bolje prilagodilo na napor koji slijedi. Krenite lagano i koncentrirajte se na disanje, a najviše pažnje posvetite pravilnom izvođenju vježbe.

Uvijek je lijepo vidjeti dobro oblikovane ruke i leđa, a osim estetskog dojma snaga tih dijelova tijela važna je za kontrolu svakodnevnih pokreta te poboljšanje fleksibilnosti i pokretljivosti. Trbušni mišići osim atraktivnog izgleda imaju veliki zadatak u držanju kralježnice. Prsa i leđa su prilično velika mišićna skupina što omogućuje široku lepezu dostupnih vježbi. Također postoje mnoge maštovite kombinacije vježbi za mišiće ruku tako da vam trening ne postane monoton i dosadan.

Poradite na snazi i mišićnoj masi, a do lijepo oblikovanog tijela dijeli vas samo jedan klik.